Om oss

Regnbågen är en liten förskola på Härnön med små barngrupper och anpassade i ett tvåfamiljshus på Brännavägen till den förskoleverksamhet som bedrivs idag. Regnbågens förskola bildades under vt-2017 och tog över huset efter ett föräldrakooperativ. Förskolan bedrivs som ett personalkooperativ och är en ekonomisk förening, vilket innebär att det är personalen som driver förskolan. Regnbågens verksamhet och den pedagogiska inriktningen styrs av tre hörnstenar; Hälsa, genus och små barngrupper.

På Regnbågen finns det plats för 23 barn. Varje dag serveras god husmanskost med ekologiskt fokus av vår egna kock.

Förskolan har två avdelningar. På bottenvåningen finns avdelningen Regndroppen där barnen är 3-5 år. En trappa upp finns avdelningen Solstrålen, där är våra yngsta barn i åldrarna 1-3 år. Ppå båda avdelningarna finns olika rum för barnen att leka, vila, pyssla, rita eller lyssna på en saga. Husets tredje våning är källaren där vi bland annat har en ateljé. Här kan barnen pyssla, måla, uppfinna och bygga.

Alla barnen är ute och leker tillsammans varje dag, på gården eller vid utflykter till den närbelägna skogen. Matte- och språklekar, måleri och pyssel, regelbundna utflykter till Technichus, biblioteket eller kanske en närbelägen lekpark gör vardagen något att längta till.