Om oss

Regnbågen är en liten förskola belägen på Härnön i ett tvåfamiljshus på Brännavägen till den förskoleverksamhet som bedrivs idag. Regnbågens förskola bildades under vt-2017 och tog över huset efter ett föräldrakooperativ. Förskolan bedrivs som ett personalkooperativ och är en ekonomisk förening, vilket innebär att det är personalen som driver förskolan. Regnbågens verksamhet och den pedagogiska inriktningen styrs av Läroplanen Lpfö-18, våra tre hörnstenar och värdegrund samt små barngrupper.

På Regnbågen finns det plats för 25 barn. Varje dag serveras god husmanskost med ekologiskt fokus av vår egna kock.

Förskolan har två avdelningar. På bottenvåningen finns avdelningen Regndroppen där barnen är 3-5 år. En trappa upp finns avdelningen Solstrålen, där är våra yngsta barn i åldrarna 1-3 år. På båda avdelningarna möter barnen olika miljöer där de kan utforska leken, språket genom att lyssna på sagor eller själva titta i böcker samt få utrymme för sina kreativa sidor. Husets tredje våning är källaren där vi bland annat har en ateljé. Här kan barnen pyssla, måla, uppfinna och bygga.

Alla barnen är ute och leker tillsammans varje dag, på gården eller vid utflykter till den närbelägna skogen. Matte- och språklekar, måleri och pyssel, utflykter till Technichus, biblioteket eller kanske en närbelägen lekpark gör vardagen något att längta till.